Heb ik het in me om Kunstenaar te worden?
16 juli 2020 

Heb ik het in me om Kunstenaar te worden?

Als je nog nooit eerder hebt getekend, nooit hebt geschilderd, of sowieso helemaal geen kunst in welke vorm dan ook hebt gemaakt, (behalve tijdens de verplichte uurtjes op school), dan kan het een hele stap zijn om hieraan te gaan beginnen.

Maar het feit dat je de tijd neemt om deze blog te lezen, geeft aan dat je hier interesse in hebt.

En gezien je hier beland bent, heb ik nu al goed nieuws: Er schuilt een Kunstenaar in jou!

En die Kunstenaar, die wil eruit!

Heb ik het in me om kunstenaar te worden?

Misschien herken je jezelf in deze omschrijving: Je praat en kijkt graag naar tekeningen of schilderijen van je favoriete onderwerp. Je droomt er stiekem van een Beeldend Kunstenaar te worden, of je wil graag een illustrator zijn, misschien in animatie of in de vorm van stripboeken gaan tekenen of wat er ook maar nog meer te doen is als Kunstenaar zijnde.

Toen ik zelf nadacht over hoe ik een fijn en betekenisvol leven kon leiden, realiseerde ik me dat Kunst me iets geeft wat maar heel weinig dingen mij geven.

Het geeft me de kans om niet alleen iets te hebben waar ik ontzettend veel van hou en waar ik heel erg van geniet, iets dat natuurlijk potentieel betekenisvol is, maar dat ik dit ook nog eens kan doorgeven aan andere mensen door mooie tekeningen en schilderijen te maken.

Dit klinkt misschien wel een beetje “óver enthousiast” maar denk er maar eens over na…..

Wanneer je naar een Theater gaat of je loopt een Galerie binnen met Kunst of je opent een Boek of je zet de Muziek aan, misschien kijk je een mooie Film…..waar hoop je dan op?

Je hoopt dat je dingen zult zien of horen die mooier, magischer, spiritueler en dieper zijn dan ooit tevoren. Je wilt dus de Kunstenaar die in jou schuilt, voeden, koesteren en laten groeien.

Je hoopt dus eigenlijk op de inbreng van een artiest die jou inspireert en iets doet dat jouw leven zal veranderen.

Heb ik het in me om kunstenaar te worden?

Denk er eens nog wat dieper over na.

We hebben te maken met de wereld om ons heen. Je zit in je lichaam, maar je voelt je ergens beland buiten de cameralens, je voelt een gemis. We voelen ons soms losgekoppeld van deze wereld.

Kunst is een uitstekende manier om ons weer met onszelf te verbinden, met elkaar en met de wereld om ons heen. In feite is Tekenen en Schilderen als het ware een van de manieren waarop we de verschillende delen van bijvoorbeeld het lichaam/portret of de delen van een stilleven, in een vorm van Kunst weer laten samenkomen.

Geniet van je pensioen Amerigo!

– Neem als voorbeeld eens een Stilleven. Het stilleven bestaat niet uit zes perziken, een appel en een peer. Het is één stilleven, één geheel.

– Of denk eens aan een Boek of Film. Het verhaal bestaat niet uit een stel losgekoppelde personages en losstaande scènes, het is één verhaallijn.

– Bij de Muziek is het niets anders. Het zijn geen losse noten, het is één complete melodie.

– Of het ballet: Het zit niet in een stel danspassen, het is één prachtige dans…..

Heb ik het in me om kunstenaar te worden?

 

Kortom: Samenkomst en Koppelen. Dat is Kunst.

Als jij de moeite hebt genomen om dit korte schrijven te lezen en je herkent jezelf hierin, en je begrijpt het gevoel en het doel van Kunst, dan kan ik maar één conclusie trekken. Het is hoog tijd voor je om een schetsboek en wat tekenmateriaal aan te schaffen 😉

Welkom Kunstenaar!

Heb ik het in me om kunstenaar te worden?

Over de schrijver
Gisella Gabriela
Door

Gisella Gabriela

op 18 Aug 2020

Hallo Corrie, waar lees ik hoevel ik moet betalen? Ik wil graag door met masterclasses.

Els
Door

Els

op 11 Sep 2020

Inspirerend artikel! Dankjewel!

Toon Nagtegaal
Door

Toon Nagtegaal

op 13 Sep 2020

Dat is leuk om te horen, dankjewel!

petra
Door

petra

op 08 Nov 2020

mooi

Ria
Door

Ria

op 02 Mar 2021

Ik vind jullie werk echt inspirerend, en uitdagend Maar ik werk eigenlijk veel met olieverf, dit hebben jullie niet, zo te zien. Of is er de mogelijkheid om de webinar ook met olie te doen. Ik blijf ondertussen genieten van al het moois

Theys Patrick
Door

Theys Patrick

op 03 Dec 2021

hallo, mijn naam is Patrick sinds de schooltijd had ik geen interesse om te leren geen boeken in mijn boekentas, maar altijd iets om mijn mee in de tas om open te doen zoals oude uurwerken, en zo is dit begonnen met olieverf op doek had ik geen probleem. tal van werken gemaakt, alsook beeldhouw. uit eindelijk ben ik nu 60j en met ongeneeslijke ziekte ik wil van mijn leven iets bijzonder maken. dank u voor u aandacht. Patrick

Theys Patrick
Door

Theys Patrick

op 03 Dec 2021

0469402072

Reactie plaatsen