Het Team van Schilderclub.nl

Lineke is naast tekendocent voor Tekenclub, nu ook schilderdocent aquarel! Van jongs af aan tekende Lineke al graag en studeerde later aan de Kunstacademie. Zes jaar geleden ontdekte ze dat het geven van lessen eigenlijk net zo leuk is als tekenen of schilderen! Daarom vind je Lineke ook regelmatig in de community: "Waarom zou ik al die prachtige kennis en ontdekkingen voor mijzelf houden?" 
Lineke Lijn - Schilderdocente (aquarel)
Toon is beeldend kunstenaar en als kind was hij altijd al aan het tekenen. In ’99 rondde hij de opleiding tot 1e graads docent beeldende vorming af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Voor Schilderclub zal hij vooral acryl tutorials opnemen! “Schilderen is ontspannend en leerzaam. We leren bewuster en beter waar te nemen. Het blijft magisch dat we op een plat vlak de illusie van diepte kunnen creëren”
Toon Nagtegaal - Schilderdocent (acryl)
Corrie is terug van weggeweest en voor Schilderclub maakt ze nu vrolijke lesvideo's in acryl. Want wie kent de dikke dames of de vrolijke dieren niet? Maar ook de meer serieuze en realistische vormen en portretten komen terug in haar tutorials. Op de kleuterschool ontdekte ze haar passie voor tekenen en later resulteerde dat in haar eigen galerie en het geven van workshops en online lessen. Soms zal Corrie rondneuzen in de community omdat ze nieuwsgierig is wat voor mooie dingen iedereen maakt :-)
Corrie Leushuis - Schilderdocente (acryl)

Wat anderen over ons zeggen

Ik ben sinds december 2019 lid, en ben ook zeer tevreden. Er is inmiddels veel materiaal om je mee bezig te houden, en er is zo veel te leren. Eerst was ik lid van een schilderclub, die stopte er helaas mee, want schilderen doe ik ook regelmatig. Maar tekenen heb ik ook altijd leuk gevonden. Heb er nooit les in gehad, en vind het fijn wanneer ik het iemand zie voor doen. Daar leer ik van, en dan wil ik het ook kunnen tekenen. En soms is het echt een hele opgave, maar wat is het dan leuk om je eind resultaat te zien. De leraressen Leontien en Lineke geven goed les. En het is prettig om er naar te luisteren. Nu komt er begreep ik nog schilderen bij. Ik ben rondom blij. Prettige mensen die allemaal, goed uitleggen en je goed op weg helpen.
Bianca Knoester
Het fijne van deze teken/schilderclub is , zo veel te leren en te oefenen voor elk wat wils. Tekende en schilderde wel al, een beetje op mijn manier, maar had constant het gevoel het wiel te moeten uitvinden. Ik heb hier al heel veel techniek bijgeleerd. Ook over het gebruik van de verschillende materialen materialen. Vragen worden meestal direct beantwoord, door medeleerlingen of door de docenten SUPER. Ik wordt er heel wijs van😉. Dacht in het begin, ik doe gewoon alles mee, maaaaar.... het tempo is moordend, en dan moet je keuzes maken. We worden hier flink aan het werk gehouden. Een dagje geen tijd om te tekenen of schilderen? In elk geval begin ik de dag meestal met een kopje koffie, de krant, en.... sla mijn laptop open om te zien wat er zoal op de club te doen en te zien is. Heerlijk om de dag mee te beginnen. TOPCLUB.
Rina van den Busken
Ik ben nog maar een paar weken lid van de club. Als huisschilder begon ik in het begin van het jaar met een cursus hout- en marmerimitatie. Het gebruik van acrylverf deed me al snel de overstap maken naar het maken van portretten. Omdat portretten niet zo eenvoudig zijn zocht ik een mogelijkheid om me hierin te verbeteren. Door de jaren heen maakte ik af en toe wel wat schetsen, maar niet zoals nu. Sinds vorig jaar volg ik de lessen van Lineke Lijn regelmatig en kwam ik bij tekenclub terecht. Sinds ik lid ben heb ik al elke dag getekend en de vooruitgang is zeer leuk om te zien. Vanaf de dag dat ik lid werd kijk ik zelden tv. Tekenen en schilderen is nu mijn nieuwe vrijetijdsbesteding. De connectie met andere leden en de feedback van lesgevers geeft enorm veel voldoening. Doe zo voort met deze geweldige club👍
Gert Massin