NIEUW: Lid worden van dé online Schilderclub?

Een gezellige en leerzame online ontmoetingsplek vol inspiratie, dat is Schilderclub. Je vindt hier exclusieve Nederlandstalige tutorials en realtime video's, van de allerbeste schilderdocenten van Nederland! Ook zijn er cursussen met werkboeken, bonus video's met tips & tricks en komen er elke maand nieuwe video's bij! Met ruim 400 videolessen zijn wij de grootste Schilderclub van de Benelux.


En wist je dat Schilderclub.nl het nieuwe zusje is van Tekenclub.nl? Daarover vind je op deze pagina verderop ook meer informatie :) Daarnaast hebben we een gezellige online community, waarin je je kunstwerken kunt delen en kunt leren van andere leden. En nog veel meer😊 

Yes, ik word lid!

Schilderijen van Leden

Dit is slechts een greep uit de Honderden schilderijen die we nu al hebben mogen ontvangen van onze Schilderclub leden! Je kunt dus leren van elkaar en inspiratie halen uit andere kunstwerken. Want hoe leuk is het om je tekeningen met anderen te delen?

Tutorials van:

Lineke Lijn

Lineke is naast tekendocent voor Tekenclub, nu ook schilderdocent aquarel! Van jongs af aan tekende Lineke al graag en studeerde later aan de Kunstacademie. Zes jaar geleden ontdekte ze dat het geven van lessen eigenlijk net zo leuk is als tekenen of schilderen! Daarom vind je Lineke ook regelmatig in de community: "Waarom zou ik al die prachtige kennis en ontdekkingen voor mijzelf houden?" 

Toon Nagtegaal

Toon is beeldend kunstenaar en als kind was hij altijd al aan het tekenen. In ’99 rondde hij de opleiding tot 1e graads docent beeldende vorming af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Voor Schilderclub zal hij vooral acryl tutorials opnemen! “Schilderen is ontspannend en leerzaam. We leren bewuster en beter waar te nemen. Het blijft magisch dat we op een plat vlak de illusie van diepte kunnen creëren”

Corrie Leushuis

Corrie is terug van weggeweest en voor Schilderclub maakt ze nu vrolijke lesvideo's in acryl. Want wie kent de dikke dames of de vrolijke dieren niet? Maar ook de meer serieuze en realistische vormen en portretten komen terug in haar tutorials. Op de kleuterschool ontdekte ze haar passie voor tekenen en later resulteerde dat in haar eigen galerie en het geven van workshops en online lessen. Soms zal Corrie rondneuzen in de community omdat ze nieuwsgierig is wat voor mooie dingen iedereen maakt :-)

Portret tutorials

Leer beter portretten schilderen in dit onderdeel van onze tutorials! Denk bijvoorbeeld aan een realistisch portret, of juist een paar vrolijke dikke dames van Corrie! Alle video's zijn uiteraard Nederlandstalig en er worden regelmatig nieuwe lesvideo's toegevoegd.

Dieren schilderen

Een sierlijke papegaai, een indrukwekkende leeuw of een vrolijke koe? Wat je voorkeur ook is, kleurrijk, zwart wit, acryl of juist aquarel? We hebben voor zowel beginners als gevorderden, prachtige dieren om te schilderen. Ook kun je suggesties doen, want we voegen regelmatig nieuwe tutorials toe! 

Landschap en Architectuur

Misschien schilder je wel graag mooie velden en bloemen. Of wat dacht je van een ruig strandlandschap? Of misschien tover je liever vrolijke grachtenpanden op je canvas. Je leert het in dit tutorial onderdeel van Schilderclub, in zowel acryl als aquarel :-)

Cursussen en Tips & Tricks

In onze Cursus Acryl en Cursus Aquarel, laten we je stap voor stap zien welke materialen, ondergronden en verf je nodig hebt. Maar ook laten we je verschillende technieken zien en hoe je bijvoorbeeld kleuren kunt mengen of een schets kunt opzetten. Kortom, alles wat je nodig hebt om van start te gaan of juist nog beter te worden!

Ervaringen van andere Schilderclub leden

Het fijne van deze teken/schilderclub is, zo veel te leren en te oefenen voor elk wat wils. Tekende en schilderde wel al, een beetje op mijn manier, maar had constant het gevoel het wiel te moeten uitvinden. Ik heb hier al heel veel techniek bijgeleerd. Ook over het gebruik van de verschillende materialen materialen. Vragen worden meestal direct beantwoord, door medeleerlingen of door de docenten SUPER. Ik wordt er heel wijs van😉. Dacht in het begin, ik doe gewoon alles mee, maaaaar.... het tempo is moordend, en dan moet je keuzes maken. We worden hier flink aan het werk gehouden. Een dagje geen tijd om te tekenen of schilderen? In elk geval begin ik de dag meestal met een kopje koffie, de krant, en.... sla mijn laptop open om te zien wat er zoal op de club te doen en te zien is. Heerlijk om de dag mee te beginnen. TOPCLUB.
Rina van den Busken
Ik ben sinds december 2019 lid, en ben ook zeer tevreden. Er is inmiddels veel materiaal om je mee bezig te houden, en er is zo veel te leren. Eerst was ik lid van een schilderclub, die stopte er helaas mee, want schilderen doe ik ook regelmatig. Maar tekenen heb ik ook altijd leuk gevonden. Heb er nooit les in gehad, en vind het fijn wanneer ik het iemand zie voor doen. Daar leer ik van, en dan wil ik het ook kunnen tekenen. En soms is het echt een hele opgave, maar wat is het dan leuk om je eind resultaat te zien. De leraressen Leontien en Lineke geven goed les. En het is prettig om er naar te luisteren. Nu komt er begreep ik nog schilderen bij. Ik ben rondom blij. Prettige mensen die allemaal, goed uitleggen en je goed op weg helpen.
Bianca Knoester
Ik ben nog maar een paar weken lid van de club. Als huisschilder begon ik in het begin van het jaar met een cursus hout- en marmerimitatie. Het gebruik van acrylverf deed me al snel de overstap maken naar het maken van portretten. Omdat portretten niet zo eenvoudig zijn zocht ik een mogelijkheid om me hierin te verbeteren. Door de jaren heen maakte ik af en toe wel wat schetsen, maar niet zoals nu. Sinds vorig jaar volg ik de lessen van Lineke Lijn regelmatig en kwam ik bij tekenclub terecht. Sinds ik lid ben heb ik al elke dag getekend en de vooruitgang is zeer leuk om te zien. Vanaf de dag dat ik lid werd kijk ik zelden tv. Tekenen en schilderen is nu mijn nieuwe vrijetijdsbesteding. De connectie met andere leden en de feedback van lesgevers geeft enorm veel voldoening. Doe zo voort met deze geweldige club👍
Gert Massin

Lidmaatschap: 19 p/mnd

Wil je lid worden van Schilderclub en toegang krijgen tot alle schildertutorials en de gezellige community? Dat kan, dan betaal je €19 per maand en dit is maandelijks opzegbaar. Wil je ook toegang krijgen tot alle tekentutorials? Lees dan hieronder verder. 


Ik wil alleen lid worden van Schilderclub

Combinatie korting

Het beste van twee werelden, toegang tot zowel Tekenclub als Schilderclub! Voor een tweede club betaal je slechts € 10 extra per maand. Een derde club (Kidsclub) kost dan zelfs maar 5 euro extra per maand😍 (dit kun je toevoegen tijdens het afrekenen). 
Ja ik word lid van BEIDE clubs

Toegang tot Schilderclub

(Toegang tot beide clubs? Scroll dan verder naar beneden)

Meest Gekozen

Per jaar

€228  
€189
 • 1 jaar lid (Voordeligste keuze)
 • Toegang tot alle Schilderclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!
 • NIEUW: Tekenpakket thuisgestuurd t.w.v. €25,-

Per kwartaal

€57  
€49
 • 3 maanden lid
 • Toegang tot alle Schilderclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!

Per maand

€19
 • Lid per maand
 • Toegang tot alle Schilderclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!

Toegang tot Schilder- én Tekenclub

(combinatiekorting)

Meest Gekozen

Per jaar

€348  
€289
 • 1 jaar lid (Voordeligste keuze)
 • Toegang tot alle Schilderclub én Tekenclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!
 • NIEUW: Tekenpakket thuisgestuurd t.w.v. €25,-

Per kwartaal

€87  
€79
 • 3 maanden lid
 • Toegang tot alle Schilderclub én Tekenclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!

Per maand

€29
 • Lid per maand
 • Toegang tot alle Schilderclub én Tekenclub tutorials
 • Toegang tot de gezellige community: deel hier je werk en leer van anderen!

Ps. Het abonnement heeft een online ledenomgeving

Je ontvangt straks per mail je inloggegevens en kunt daarmee binnen 1 minuut al toegang hebben tot de tutorials en de community!
                                       

Veel gestelde vragen (klik op de vraag voor het antwoord)

Wanneer en hoe kan ik opzeggen?

We hanteren geen opzegtermijn, dus je kunt nog op de laatste dag voordat je nieuwe periode ingaat opzeggen (of dit nu per maand, kwartaal of jaar is). Dit doe je door ons een simpelweg een mailtje te sturen naar info@schilderclub.nl.

Ik ben al lid bij Tekenclub, hoe kan ik nu ook toegang krijgen tot Schilderclub?

Het beste kun je ons een mail sturen naar info@schilderclub.nl met het bericht dat je lid van beide clubs wil worden inclusief je keuze voor het maand, kwartaal of jaarabonnement. Wij zetten dan je huidige lidmaatschap om en zullen wat je reeds betaald hebt voor je lopende lidmaatschap als korting geven op je eerste termijn van je nieuwe combinatielidmaatschap.

Wat zit er in het Tekenpakket?

Als je kiest voor een jaarabonnement, krijg je gratis het Tekenpakket thuisgestuurd. Het maakt hierbij niet uit of dit voor Tekenclub, Schilderclub of beide is. Dit pakket heeft een waarde van 25 euro en bevat: 2x wolff's carbon 6b, Koh I Noor gumputlood, Faber-Castell kneedgum, Staedtler mars gum, Staedtler liniaal 30cm, blok Ami krantenpapier A4, afbreekmesje, puntenslijper en een doezelaar maat 3. Je maakt dus een vliegende start met dit tekenpakket samengesteld door onze eigen Lineke Lijn!

Kan ik lid worden van beide clubs en later nog één club opzeggen?

Ja dat kan, mail ons dan op info@schilderclub.nl en we zetten je toegang en abonnementsgeld terug naar de door jouw gekozen club. Andersom kan natuurlijk ook: eerst lid worden van één club en later een club toevoegen (let op: het kan zijn dat de prijzen voor twee clubs in de tussentijd zijn gestegen vanwege de toegenomen aantal tutorials).

Is dit voor beginners of gevorderden?

Schilderclub en Tekenclub is er voor iedereen! We hebben introductiecursussen en eenvoudige tutorials voor de beginner, maar ook uitgebreide realistische tutorials voor de meer ervaren kunstenaar.

Maken jullie gebruik van acryl, aquarel of olieverf?

We maken het meest gebruik van acryl (door Toon Nagtegaal en Corrie Leushuis) en Lineke Lijn richt zich volledig op aquarel. Van olieverf maken we (nog) geen gebruik, omdat dit een wat moeilijkere techniek is. Toch zullen sommige acryl tutorials ook geschikt zijn voor olieverf omdat deze verfsoorten verwant aan elkaar zijn.

Hoeveel tutorials zijn er nu beschikbaar?

Momenteel zijn er ruim 400 schildertutorials beschikbaar, waarvan sommigen uit meerdere delen bestaan vanwege de lengte van de tutorial. Ook zijn er cursussen beschikbaar binnen de club. Ook worden alle gegeven webinars toegevoegd voor leden om terug te kijken. Tekenclub heeft momenteel ruim 300 tutorials beschikbaar. Tel daar de ruim 50 Kidsclub tutorials bij op en je komt in totaal uit op ruim 800 tutorials wat de club nu te bieden heeft.

Kan ik ook lid worden van alleen Tekenclub?

Jazeker, hiervoor gelden dezelfde prijzen. Ga dan naar Tekenclub.nl en klik op "Lid worden".

                                   

Even voorstellen: Waarom ik ben begonnen met Schilderclub..

Steven

Je ziet mij hier een workshop volgen van Martijn Versteeg. We moesten een fotorealistisch oog tekenen en met de juiste aanwijzingen ging me dat als beginner best goed af! 

Monica

Dit is mijn moeder! Zij schildert al bijna haar hele leven, net zoals mijn oma overigens altijd deed. Sinds enkele jaren tekent zij ook, en hoe! Ik ben enorm trots op haar. Herken je de tekening waar ze op de foto mee bezig is? (yep, that's me:)

De Club

Samen iets creëren is eigenlijk het leukste wat er is. Helaas kan dat niet altijd door afstand of tijdsgebrek. Zonde eigenlijk! Daarom bedacht ik the next best thing: een online schilderclub! Een gezellige en leerzame online ontmoetingsplek waar je inspiratie kunt opdoen, je eigen werk kunt delen, of kunt leren van andere creatievelingen!

Ja, ik word lid!